(098) 1920212 - Робочі візи, Запрошення в Польщу, Вакансії
+380 (98) 192-02-12показати+380 (98) 192-02-12
Контакти
Шенген Віза Сервіс
VIP
+380 (98) 192-02-12показати+380 (98) 192-02-12
visatoes@gmail.com
Україна, Волинська обл., Луцьк, Львів, Рівне, Київ, Харьків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів, Херсон, Полтава, Донецьк, Луганськ, Кіровоград, Черкаси, Житомир, Вінниця, Ужгород, Хмельницький, Тернопіль, Івано-Франківск, Чернівці, Суми на мапі
Пн-Нд 9:00 - 19:00 без перерв;

Робоча віза в Чехію

Пропонуємо запрошення та підготовку до подачі документів на робочу візу в Чехію. Короткострокова до 90 днів перебування. Термін оформлення повного пакету документів триває 30 днів. Подача у візовий центр. Додатково сплачується консульський збір та поліс медичного страхування.

Якщо ви запланували поїхати на роботу до Чеської республіки, вам обов'язково знадобиться робоча віза в Чехію. Отримати даний дозвільний документ досить складно. Необхідно зібрати всі документи і зробити їх копії, отримати всі потрібні довідки, запрошення, дозвола, підтвердження місця проживання, записатися на співбесіду до візового центру або посольство, оплатити збори і т.д. В результаті відкриття візи в Чехію може перетворитися в неймовірно довгий, рутинний і складний процес.
Але якщо ви цінуєте свій час, комфорт і нерви - вам варто звернутися до нас в компанію Шенген Віза Сервіс! Наші професійні консультанти і менеджери допоможуть зібрати і оформити всі документи, вирішити всі питання і проблеми, заощадити багато часу і максимально полегшать процедуру відкриття чеської робочої візи. У підсумку завдяки нашій кваліфікованій візовій підтримці процес підготовки до майбутньої поїздки стане в рази простішим!

З 15 серпня в Чехії вступають в силу чергові поправки до закону 326/1999 Sb. «Про перебування іноземців на території ЧР», скорочено його часто називають «Про іноземців». Поправки до цього всеосяжного закону про життя іноземців приймаються по кілька разів на рік, нова редакція закону стане 53-й за рахунком , але занадто вже цікавою та інтригуючою громадськість, щоб я обійшов її стороною.

Поправки не несуть в собі нічого нового для студентів як таких, помітним стане лише зміна терміну подачі документів на продовження довгострокової візи . Раніше це було максимум 90 днів і мінімум 14 днів до кінця терміну дії поточної візи, а нині подаватися можна буде навіть в останній день дії візи. Для продовження ВНЖ інтервал залишається колишнім, від 120 до 1 дня до кінця терміну дії. Другим помітним для студентів моментом можна назвати поділ збору за продовження довгострокової візи в ВНЖ або продовження ВНЖ в розмірі 2 500 крон на 2 частини: 1 500 крон за продовження стягуватимуться у вигляді марок вже при поданні документів, а на решту 1 000 крон марки будуть нести як і раніше на отримання карти ВНЖ.

Стягнення зборів

Вперше за довгі роки принципово змінюється стягування зборів за продовження довгострокових віз ВНЖ, трудових карт (чеськ. Zaměstnanecká karta ), отримання ПМЖ (чеськ. Trvalý pobyt ). Якщо раніше гербові марки (чеськ. Kolkové známky ), які продаються на будь-який поштою , треба було нести вже на отримання нової біометричної карти, то тепер збір розділений на 2 частини: збір за розгляд документів і збір за карту. Перша частина (1 500 крон) стягується вже при поданні документів, а друга (1 000 крон) - при видачі карти.

Величина зборів залишається колишньою і для продовження довгострокових віз в ВНЖ, і продовження ВНЖ, трудових карт, і отримання ПМЖ: 2 500 крон в сумі.

Оригінали документів

При подачі документів іноземці тепер зобов'язані пред'явити оригінал закордонного паспорта, а також використовуваних документів про мету перебування в країні (трудовий договір, підтвердження про навчання та ін.), Свідоцтва про народження, шлюб та інших виданих РАГСом документів. Це викликано частими випадками надання іноземцями підроблених завірених копій.

ВНЖ

Для всіх типів ВНЖ, включаючи трудові карти, тепер вводиться єдиний термін для продовження: мінімум за 1 день, максимум за 120 днів до закінчення терміну дії. Причому якщо термін дії закінчується в суботу, неділю або державне свято , то документи можна подати на наступний робочий день!

Створюється 2 нових типу ВНЖ для працівників міжнародних корпорацій: для співробітників, переведених всередині компанії з відділень поза ЄС, а також для співробітників, переведених в Чехію з відділення іншої країни ЄС. Дане нововведення дозволить відокремити таких відряджених співробітників від фахівців на основному ринку праці.

Довгострокові візи

Тепер і власники довготермінових віз зможуть подаватися на продовження навіть у останній день терміну їх дії. Але все одно не раніше, ніж за 90 днів заздалегідь.

Інтригуючим пунктом є вимога надання повного пакета документів при подачі або продовження довгострокової візи. У разі подання неповного пакета заява не буде прийнято, розгляд не розпочато, а у даного іноземець не буде т.зв. фікції дії довгострокової візи, тобто він не зможе перебувати в країні в інтервалі між останньою датою дії поточної візи і отриманням нової візи. Студентам UJOP хвилюватися нема за що, їх цей розділ явно не торкнеться, тому що після річних курсів вони подаються не на продовження довгострокової візи, а на отримання або продовження ВНЖ.

Вводиться новий тип довгострокових віз: довгострокові візи з метою сезонного працевлаштування (чеськ. Dlouhodobé vízum za účelem sezónního zaměstnání ).

Підприємницькі ВНЖ

Зміни для підприємницьких ВНЖ можна назвати радикальними. Якщо більше 7 років тому МВС de facto припинило видавати первинні довгострокові підприємницькі візи, стало можливим отримати дозвіл на перебування в країні на основі підприємництва лише після 2 років перебування за іншої мети, то тепер необхідний для зміни мети стаж збільшений з 2 до 5 років. Втім, нове правило 5 років не стосується осіб, які перебувають в Чехії по ВНЖ з метою возз'єднання сім'ї - вони, як і раніше, можуть змінювати мета перебування на будь-яку іншу через 3 роки з моменту в'їзду в країну.

Пакет документів для подачі на зміну мети перебування та продовження підприємницьких ВНЖ уточнено, тепер в нього включені підтвердження про відсутність заборгованості як в податковій інспекції (чеськ. Finanční úřad ), управлінні по соціальному страхуванню (чеськ. Státní správa sociálního zabezpečení ) і медичної страхової (якщо іноземець є учасником спільної системи страхування, до отримання ПМЖ воно не обов'язково, досить комплексної страховки ), то і митниці (чеськ. Celní správa ). Підтвердження повинні бути не старше 30 днів.

Інвестиційні ВНЖ

Нарешті в Чехії з'являються інвестиційні ВНЖ. Втім, для отримання ВНЖ необхідно, щоб інвестиційний проект отримав позитивний висновок Міністерства промисловості і торгівлі (чеськ. Ministerstvo průmyslu a obchodu ), загальна сума інвестицій склала не менше 75 млн крон, а також було створено не менше 10 нових робочих місць.

Трудові карти

У законі закрита велика діра з трудових карт: тепер засновники і директори фірм не зможуть отримувати трудові карти (простіше кажучи, робочий ВНЖ) в своїх же фірмах. Таким чином раніше хитрі іноземці намагалися уникати шляху підприємницьких ВНЖ. У своїй фірмі тепер можна отримати лише підприємницький ВНЖ.

Всупереч поширеній помилці, в новій редакції найманому працівнику видається 60 днів на пошук нового роботодавця і подачу в МВС заяви на зміну роботодавця. У разі неподання заяви в даний термін трудова карта буде анульована, іноземець буде зобов'язаний покинути територію Чехії.

При подачі заяви на зміну трудової карти тепер необхідно надавати підтвердження від поточного роботодавця про те, що працівник продовжує працювати або ж припинив працювати не більше ніж 60 днів тому. У ролі такого підтвердження може виступати навіть підписана заява про звільнення чи інший подібний документ. Це дуже важливе нововведення, тому що раніше іноземці часом отримували трудові карти на 2 роки, потім звільнялися і відпочивали-розважалися аж до закінчення терміну дії картки. До кінця дії карти вони заново оформлялися на роботу, отримували нову карту, знову звільнялися і розважалися.

Для отримання від МВС дозволу на підробіток (чеськ. Další pracovní pozice ) тепер не потрібно мати на даній підробці мінімум 15 робочих годин на тиждень і мінімальну заробітну плату.

ВНЖ для членів сім'ї громадян ЄС

Найбільше шуму наробила поправка, яка забороняє отримання в Чехії ВНЖ членами громадян ЄС (в т.ч. громадян ЧР), якщо вони на момент подачі заяви перебували в Чехії нелегально. Правозахисні організації кричали про якесь порушення прав людини, але я жодного порушення не бачу: якщо умовна іноземка перебувала в Чехії нелегально, але раптово спалахнула пристрастю до чеху, для легалізації вийшла за нього заміж і пішла за ВНЖ, то воно не повинно бути їй видано. Нелегали не повинні мати можливість простий легалізації - це логічно. Така іноземка може виїхати в країну свого громадянства і там через посольство або консульство Чехії отримати короткострокову візу для в'їзду до Чехії, подачі вже в Чехії заяви на ВНЖ з метою возз'єднання сім'ї. Але звісно,

ПМЖ

ПМЖ без необхідного стажу перебування в країні (в загальному випадку це 5 років) тепер не буде видаватися повнолітнім утриманцям, що є членом сім'ї іноземця з ПМП. ПМЖ без стажу нині можна буде видати лише неповнолітнім утриманцям з сімей іноземців з ПМЖ. Погодьтеся, що це дуже логічне і справедливе нововведення.

* * *

Як бачите, нічого жахливого і дискримінуючого для порядних іноземців в поправках немає, нехай і є вони найбільшими за кілька останніх років. Ми вважаємо їх дуже тверезими і однозначно корисними для поліпшення середовища іноземців в Чехії. Сумно трохи, що фактично зникла можливість вести активну підприємницьку діяльність в перші 5 років перебування в країні, але в сформованих зараз економічних умовах в Чехії дуже багато роботи по найму.

Припускаю, що буде корисним обговорити поправки в коментарях та відгуках, не соромтеся описувати свої враження, давати уточнення і задавати питання.

 

Включений режим редагування. Вийти з режиму редагування
наверх